tiistai 12. toukokuuta 2009

OnnittelukorttejaKiireinen vuodenaika:)
Ulkona on niin mahdottomasti puuhaa, ettei korttien tekemiselle tahdo löytyä missään välissä aikaa. Yleensä olen pyhittänyt myöhäis illat korteille, mutta nyt käytän sen ajan koiran kanssa lenkkeilemiseen -pitäisi saada päivään muutama tunti lisää ehdottomasti:))

Aloitin pari viikkoa sitten tekemään kivikko/perenna aluetta, nyt se on miltei valmis, mutta uskomattoman kauan siihen menee aikaa. Alue ei ole kuin n. 2m x 5m, mutta kyllä siihen on saanut kärrätä eräänkin kottikärryllisen kiviä ja muokata useammankin kukkapenkin väleihin. Tänään kävin hankkimassa tarjoustalosta puuttuvat perennat noihin uusiin paikkoihin. Otin harjaneilikkaa, alppiasteria, siperianunikkoa, sammalleimua, mehitähtiä, mätäsrikkoa ja jotakin maksaruohoa. Josko illalla laittaisin ne asustelemaan uusiin paikkoihinsa:)

Erehdyin tilaamaan myös japanintatarta, jättitatarta ja jättihirvenjuurta....nyt alkoivat vain nuo tattaret epäilyttämään, että otanko niistä hirvittävän riesan pihalle. Kuulin, että puskevat jopa asfaltista läpi ja leviävät kuulema niin paljon, että koko piha on kohta niiden vallassa....? Liekö liioiteltua? Oli miten oli, niin kaipa ne on kuitenkin johonkin tänne istutettava, kun on tullut ne hankittua.

Nyt kuitenkin on huutava pula muutamista korteista ja jätin suosiolla perenna laatikon rappusille odottamaan iltaa ja keskityin tekemään muutaman yksinkertaisen kukkakortin.


6 kommenttia:

 1. Heh, sinun tavalliset kortit on minulle jo niitä hienoja :)
  Todella kauniita ja taattua sinun laatutyötäsi!
  Huh, onpa sulla urakka - siskoni teki joku vuosi sitten hirveän homman uudistaessaan rinnemaata, kärräsi miljoonia multakärryjä ja ne kukkien miettimiset...huh...minun pitäisi tehdä huom. pienemmälle alueelle kalliojuttu, kun vaan olisi ymmärrystä - pidän kaikesta kauniista, mutta se toteutus,huoh....

  VastaaPoista
 2. Kiitos Ritva:)
  Puutarha hommelit ovat niin mukavan rentouttavia -vaikka ruumiillisesti välillä aika raskaitakin:))
  Tekemällä oppii -tai oppii tekemään ainakin omaa silmää miellyttäviä juttuja:))

  VastaaPoista
 3. Pitkästä aikaa täällä kommenttipuolellakin, vaikka päivittäin käyn korttejasi ihailemassa.
  Nytkin tosi kivan näköiset pitsikohokuvioinnit ruusujen ympärillä.
  Muilta nyt vasta olenkin hoksannut, että noita kapeita kansioita pystyy noin vinoneliöön kuvioimaan.(Pöljää kun ei itse hoksaa mitään...)

  Mutta tatarista piti avata suu:kyllä ne aika hurjia ovat.
  Itse en onneksi ole erehtynyt niitä pihalleni laittamaan, mutta naapuri on urakalla jättitattaria yrittänyt saada hengiltä monta vuotta. Vahvaa sorttia ja leviää...
  Japanintatar taas on kuulemma kuin bambua, ei helpolla lahoa eikä kompostoidu ne varret.
  Ja leviää kuulemma viidakoksi...Jos on pieni piha, niin voi tulla ongelmia.
  Kannattanee ainakin rajata niiden juuristo juurimatolla tai muulla todella vahvalla muusta kasvualustasta tai saattaapi tattaret muuten jyrätä pienempänsä.
  Minulla vähän samaa kaksijakoisuutta:puutarha kutsuisi ja korttipuolella myöskin kiireisin aika. Täytyy yrittää jakaa aikaansa molempiin :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentista Anita!:)
  Täytyy suunnitella tuolle tattarelle jokin suojattu paikka. Viidakkomaisuuden takia olen niin ihastunut niihin, valtavan elinvoimaisia ja reheviä kasveja:))
  Täytyy tosiaan nyt taiteilla eriharrastusten välillä:)

  VastaaPoista
 5. Hei, tosi kivoja kortteja olet tehnyt. Mua kiinnostaa kovasti tietää mistä olet saanut noita Vintage-kuvia ja mistä tilaat niitä Debbie Moore cd:tä??? Itsekin ahkera kortintekijä...

  VastaaPoista
 6. Kiitos:)
  Tuon cd-levyn olen hankkinut täältä:
  http://www.a1crafts.co.uk/products.php?selcatid=113&productlayout=0&selsubcatid=all

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, se ilahduttaa aina!